Vineri şi sâmbătă, 19 – 20 aprilie, la Centrul Social – Pastoral „Casa Providenţei” din Chişinău a avut loc Întâlnirea persoanelor consacrate care activează în Dieceza de Chişinău. La acest eveniment care a reunit 33 de călugări şi călugăriţe din 10 congregaţii prezente pe teritoriul Diecezei în dreapta Nistrului.

 

Programul a început după-amiaza zilei de vineri cu momente de adoraţie în faţa Sf. Sacrament, urmată de Sf. Liturghie, pentru ca a doua zi participanţii să audieze două conferinţe spirituale ţinute de pr. Cornel Berea (România) din Congregaţia Misionarilor Cuvântului Divin, care au avut ca tematică Evanghelizarea în interiorul comunităţilor călugăreşti şi Evaghelizarea ca exteriorizare a vieţii monahale spre parohiile în care activează. După o oră de lucru în grupuri, a urmat Sf. Liturghie solemnă, celebrată de pr. Klaus Kniffki SDV, Preşedintele Consiliului Comunităţilor Călugăreşti din Moldova (CCCM).

 

Mai trebuie menţionat că în Dieceza de Chişinău (Moldova şi Transnistria) îşi desfăşoară activitatea 12 congregaţii monahale cu 54 de călugări şi călugăriţe.