În perioada 30 iulie - 4 august, Fundația de Binefacere „Casa Providenței” a organizat o tabără de vară pentru copii sub genericul „Pictează vara în culori”. La tabără au participat 100 de copii, și 30 de voluntari, atât naționali, cât și internaționali, din Germania, Italia, Elveția și Azerbaidjan.

 

În cadrul evenimentului, copiii au avut plăcerea de a viziona zilnic câte un episod al unei scenete prezentate de voluntarii animatori. Sceneta, numită „Sabia din Stâncă”, cu tematica ascensiunii legendarului Rege Arthur, dar adaptată pentru copii, a avut în centrul fiecărui episod o anumită valoare umană, care le-a fost transmisă copiilor și discutată cu aceștia ulterior. Cele șase valori studiate, în ordinea fiecărei zile, sunt curajul, perseverența, optimismul, prietenia, responsabilitatea și dreptatea.

 

De asemenea, aceștia au participat la diferite ateliere de creație și jocuri, care au avut menirea atât de a-i face să se distreze, dar și de a le dezvolta anumite aptitudini. Atât copiii, cât și părinții și animatorii au fost încântați de tabără și au manifestat dorința declarată de a o frecventa și anul viitor.

Mihai Țurcanu