Fundația de Binefacere „Casa Providenței” a fost acreditată de marea famile a Serviciului European de Voluntariat (EVS), ca parte a programului Uniunii Europene „Erasmus+”.

Asistența voluntarilor în implementarea proiectelor de caritate și serviciilor sociale pentru cei nevoiași este o componentă importantă în dezvoltarea Centrului Social-Pastoral „Casa Providenței” structură a Diecezei de Chişinău. Împărtășirea experiențelor, ajutorul benevol al persoanelor motivate, diverse oportunități socio-culturale și multe alte aspecte ale voluntariatului ajută nu doar la realizarea sarcinilor și atingerea scopurilor propuse, ci și promovează valoarea binelui comun şi demnitatea umană de care se bucură orice persoană.

Serviciul de voluntariat depășește hotarele politice sau geografice, diferențele etnice și de mentalitate, limbile străine sau proveniența socială, pentru că transmite un mesaj de la inimă la inimă. Și în continuare vom promova serviciile de voluntariat, motivaţi de dorința de a veni în ajutor celor nevoiași, pentru ca să-și descopere propriile talente și aptitudini şi să-și găsească vocația proprie în societatea contemporană.

Diacon Edgar Vulpe