În seara zilei de 28 februarie, în seara când Scaunul Sfântului Petru a rămas vacant, în comuniune cu milioanele de credincioşi care s-au adunat în rugăciune pentru Biserică, şi Episcopul de Chişinău, Preasfinţitul Anton Coşa a ţinut să fie împreună cu cei care l-au înconjurat pe Sf. Părinte Papa Benedict , mulţumindu-i pentru lecţia magistrală pe care a oferit-o de-a lungul celor 8 ani de pontificat, culminând cu gestul său curajos dar sincer de a se retrage si de a face loc unui nou Papă cu noi puteri, care să poată lucra mai mult pentru binele Bisericii.
„Ce putem zice noi altceva decât, să-i multumim, sfântului părinte, pentru tot ceea ce ne-a învăţat! Domnul să-l răsplătească pentru tot binele pe care l-a făcut Bisericii şi omenirii întregi! A insistat să-l repună pe Cristos în centrul vieţii noastre, a Bisericii şi lumii întregi, ceea ce cântarea bisericii exprimă în aceste cuvinte: Christus vincit, Christus regnat, Christus, Christus imperat!” Cristos învinge, Cristos domneşte, Cristos comandă!” a spus mons. Coşa în introducerea sa la Sf. Liturghie pe care a celebrat-o alături de clerul din Chişinău în Catedrală.
Recunoscând faptul că decizia Papei de a renunţa la slujirea sa a creat pretutindeni un anumit sentiment de dezorientare, din cauza noutăţii sale absolute Preasfinţitul Anton a adăugat că pentru a întelege adevărul curat despre acest gest curajos si umil al Papei Benedict al XVI trebuie să revedem explicaţiile pe care chiar dânsul ni le-a repetat si la ultima sa Audientă generală, la care de altfel au participat în jur de 150 000 de credinciosi.
„S-ar putea spune, fără frica de a gresi că una din cheile interpretative ale figurii acestui Papă şi ale pontificatului său este tocmai această coerenţă cu sine însuşi şi cu credinta si tradiţia Bisericii, neacceptând cedări în faţa modelor trecătoare uşoare, în faţa presiunii puternice a culturii dominante secularizate”, a mai precizat Episcopul de Chişinău, făcând apoi un remember al uriaşei activităţi pe care Papa Benedict a desfăşurat-o la cârma Bisericii în aceşti 8 ani.
Sf. Liturghie s-a încheiat cu intonarea solemnă a imnului Te Deum de către toţi cei prezenţi.