Joi, 3 iulie, la Centrul „Don Bosco” din Chişinău a avut loc ceremonia de binecuvântare a copiilor care participă la Campusul estival „Vara împreună” 2014. Binecuvântarea a fost dată de păstorul Diecezei de Chişinău, PS Anton Coşa, care le-a adresat copiilor şi părinţilor prezenţi şi un cuvânt de învăţătură. Totodată, episcopul de Chişinău s-a arătat interesat de copiii care, pe parcursul a 15 zile, de la 3 până la 18 iulie, vor participa la acest eveniment, dar şi de programul zilnic şi de activităţile în care vor fi implicaţi cei în jur de 360 de copii înscrişi la „Vara împreună”. Toate activităţile vor fii coordonate, pe lângă preoţii salezieni, de cei 30 de animatori locali şi 10 veniţi din Italia.

 

Deschiderea oficială a Campusului „Vara împreună” 2014 a avut loc duminică, 6 iulie, prin intonarea imnului întâlnirii. Pe lângă părinţii copiilor, la deschidere au participat ambasadorul Italiei la Chişinău, Enrico Nunziata, şi doamna Svetlana Chifa de la Direcţia municipală pentru protecţia copilului.

 

 

Campusul estival „Vara împreună” reprezintă o experienţă apreciată şi încurajată de episcopul de Chişinău datorită efectelor pozitive pe care le are asupra copiilor şi a familiilor.