În Centrul European de Educație Preșcolară „Ioan Paul II”, noi, Surorile Providenței, avem misiunea de a coordona activitățile, de a forma personalul didactic și auxiliar și de a oferi o mărturie creștină, trăind cu bucurie vocația și slujirea noastră de zi cu zi.
După o lungă pauză în care cu toții am fost obligați să trăim mai mult izolați, cu emoții, bucurie, nerăbdare și multă speranță, începând noul an școlar, ne-am regăsit iarăși împreună pentru a ne juca, a socializa, a ne dezvolta, a mânca, a dormi și mai ales pentru a ne pregăti pentru viață. Grădinița este acea instituție ce însoțește primii pași ai copilului pe calea intrării în societate. Dorim ca apropierea fizică să lase deoparte toată distanța creată în lunile anterioare. Distanțarea, bine marcată, în curtea Grădiniței, în interiorul acesteia, în parcul de joacă sunt semne care ne ajută în mod jucăuș să respectăm toate măsurile de siguranță și igienă, impuse în aceste timpuri fără a lăsa o amprentă nepotrivită vârstei copiilor și mai ales al menirii Grădiniței: respectarea tuturor drepturilor copiilor.
Pentru a respecta și regulile impuse de situația pandemică, am fost nevoite să reorganizăm spațiile educaționale în interiorul Centrului, reducând astfel numărul de grupe, având doar 75 de copii. În ciuda dificultăților pe care le-am întâmpinat, angajarea noastră de a oferi o educație calitativă, un ambient senin, sigur și sănătos, a fost și rămâne prioritatea Centrului.
Pandemia nu a micșorat dorința de a continua misiunea noastră de educare a celor mici, întărindu-se în noi convingerea că “un copil trebuie sa fie pentru noi mai sacru decât prezentul, deoarece copilul este viitorul. Prezentul nu-l putem schimba. El se compune din lucruri deja făcute, din oameni deja făcuți. Să ne străduim de aceea să îmbogățim viitorul deoarece o putem face, prin educație” (sfântul Alois Scrosoppi).
Comunitatea Surorilor Providenței, Chișinău