În cadrul parohiei „Providența Divină” din Chișinău s-a desfășurat în perioada 22-26 iulie campusul de vară. Anul acesta evenimentul estival a adunat la un loc copii și tineri din Chișinău și tineri entuziaști veniți din Italia împreună cu don Mario. Aceste zile au fost îndreptate spre cunoaștere reciprocă, spre cunoașterea propriilor talente și spre descoperirea unor noi talente care ședeau în adâncul fiecărui participant. 

Fiecare zi a fost plină de învățăminte profunde pentru copii. Diferitele momente organizate au avut scopul de a crește împreună în comuniune, bucurie și educație. N-au lipsit dansul, voia bună, mâncarea gustoasă, jocurile de tot felul și atelierele inovatoare. În legătură cu aceste ateliere, voluntarii italieni au venit cu materiale, cu multe idei noi atât pentru copii, cât și pentru tineri. Atelierele coordonate au fost de la pictura cu degetele pe planșe, la decuparea și realizarea de măști, de la confecționarea de brățări, la teatru în liniște.  

 

Experiența aceasta de o săptămână a fost deosebită. Prin vizita la Muzeul Național de Istorie a Moldovei copiii au fost conștientizați de trecutul țării în care trăiesc. Prin ziua petrecută la Orheiul Vechi copiii au învățat cum pot să se joace împreună pentru a îndepărta plictiseala și rutina zilelor toride de vară.  

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat activ și pasiv la buna organizare și desfășurare a acestui campus.  

Pr. Gabriel Cochiorcă