În perioada 27 - 30 decembrie La Chișinău a avut loc o întâlnire a episcopilor prieteni ai Mișcării Focolarine,  la invitația mons. Anton Coșa participând episcopi din Cehia, Slovenia, Slovacia și România.

Astfel la această întâlnire fraternă în spiritul spiritualității promovate de Chiara Lubich au participat din Cehia mons. Jan Graubner, Arhiepiscop de Olomouc și mons. Antonín Basler, episcop-auziliar de Olomouc, mons. František Radkovský episcop emerit din Pilsen, din Slovenia mons. Andrej Glavan, episcop de Novo Mesto, din Slovacia mons. Tomáš Galis, episcop de Žilina, iar din Romania mons. Petru Gherghel, episcop de Iași, alături de mons. Anton, care împreună cu Chiara și Riti i-au salutat pe cei prezenți la această manifestare.

Întâlnirea a inclus momente de reflexie, rugăciune și comuniune, oaspeții putând lua cunoștiință de realitățile Diecezei de Chișinău din dreapta și stânga Nistrului.

Cu toţii au trăit clipe deosebite de comuniune sufletească, împărtășindu-și experienţe spiritule interesante trăite de participanţi, motivaţi şi ajutaţi de Cuvântul vieţii şi de Idealul unităţii promovat de carisma fondatoarei acestei mişcări – Chiara Lubich.