Miercuri 28 septembrie, la Chișinău (Parohia Alois Scrosoppi),  a avut loc întâlnirea de toamnă a preoților care păstoresc în Decanatul de Centru-Chișinău. Programul întâlnirii care i-a adunat împreună pe 10 preoți din acest decanat, a avut un caracter preponderent spiritual, așa cum anticipase pr. decan Ștefan Socaciu cu binecuvântarea Preasfințitului Anton aflat la sesiunea CER.

”Anul MILOSTIVIRII este mobilul acestei întrunirii sacerdotale la nivel de decanat, pentru ca, alături de trăirea particulară în parohiile proprii, să ne încărcăm rezervele spirituale în vederea muncii pastorale”, scria pr. Stefan în invitația sa adresată preoților.

 

Astfel întâlnirea a început cu trecerea prin Poarta Sfântă din Catedrală, urmată de o oră de adorație euharistică, după care toți preoți s-au deplasat la Casa Providenței pentru a face un act simbolic de slujire: servirea mesei pentru bătrânii care frecventează cantina socială.

 

După prânz, în cadrul unor discuții pline de fraternitate au fost abordate diferite tematici care țin de specificul pastorației din decanatul Centru: pastorația copiilor, a studenților, mobilizarea tineretului local pentru contactarea tinerilor veniți din celelalte parohii la școală sau la muncă în Chișinău, sublinierea punctelor comune din programele pastorale parohiale, stabilirea următoarei ședințe decanale și pregătirea eventualelor teme. Următoarea întâlnire va avea loc pe 12 decembrie în parohia ”Providența Divină” din Chișinău.

A.D.