În mod tradițional, Oratoriul Don Bosco din Chișinău devine pe perioada vacanței un loc de comuniune: educație, divertisment, competiție, rugăciune. Anul acesta campusul estival se desfășoară în perioada 27 iunie – 15 iulie,  de luni până vineri, de la ora 9:00 până la ora 17:30, fiind înscriși 250 copii din cartierul Muncești și nu numai.

 

După primirea cu „bansuri”, copiii sunt așteptați  în sala mare unde, urmărind o scenetă din povestea «Zawadi», o poveste africană despre un itinerar de căutare a bucuriei,  în fiecare zi ei primesc câte un mesaj important pentru educația și sufletul lor.

După o mică gustare, urmează turneele „în aer liber” (fotbal – pionerball – baseball cu pumn – război cu mingea) și o oră de laborator artistic (brățări, pirogravură, avioane, coșuri din ziare, … și multe alte momente formative! Însă, printre laboratoare de specialitate, oferim un mini-curs de teatru și dans).Prânzul este servit pe ture: două echipe mănâncă și celelalte două… așteaptă jucându-se în curte; apoi viceversa.

 

 

Puțin timp de relaxare și jocuri libere la umbră, până când (la ora 14.00) reîncepe programul care este în fiecare zi diferit: luni, jocuri „STAND”, marți „cu APĂ”, joi „FĂRĂ BARIERE” și vineri „jocuri MARI sau FANTASTICE”!

Nu: am uitat de miercuri: doar ca în fiecare miercuri mergem la o EXCURSIE! Mai întâi am fost la Gradina Botanică (vizită la sere și jocuri pe iarbă), apoi la Aqua Magic [Sociteni], și în final vom merge la mânăstirea Hîncu (și joc în pădure: „african safari”!).

 

 

Momente foarte speciale sunt «SERATELE CU PĂRINȚII» de fiecare vineri seară, la ora 19:00. Părinții sunt invitați să fie alături de copiii lor, împărtășindu-le bucuria și entuziasm de a câștiga puncte pentru echipele respective! O adevărată distracție în spirit de „familie”.

La sfârșitul fiecărei zi, toți (copii și animatori) sunt epuizați dar… super-fericiți! Și se așteaptă cu nerăbdare ziua următoare pentru a reîncepe în a se dărui (animatori) sau a se distra (copii) !

Pr. Tiziano Barracco SDB