În Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, Mons. Anton Coșa a prezidat sfânta Liturghie de comemorare cu ocazia centenarului nașterii Chiarei Lubich, fondatoarea Mișcării Focolarilor.
 
La eveniment au participat preoți din Dieceză, membri ai mișcării și toți cei care împărtășesc mesajul Chiarei Lubich.
 
În cadrul predicii, Episcopul a evidențiat nu numai virtuțile eroice ale Chiarei Lubich, a cărei viață este studiată de către Congregația pentru Cauzele Sfinților, în speranța „beatificării”, dar și eficacitatea spirituală a mesajului său, care atrage mulți adepți, inclusiv din alte religii.
 
Spiritualitatea Mișcării, cunoscută de mulți pentru „Cuvântul vieții” lunar, este o invitație de a ști cum să-l „punem pe Isus în centru”, adică să-i înțelegem prezența peste tot, prin darul cuvântului și învățăturile.
 
În Dieceza de Chișinău activează un grup de laici care uurmează această spiritualitate, cu sprijinul fraților și surorilor care se află în România.
 
În timpul liturghiei, au fost citite și mesajele conducătorilor altor mișcări ecleziale prezente în dieceză, în special Reînnoirea în Duh și Calea Neocatecumenală.
 
După liturghie a avut loc o întâlnire în casa parohială, cu prezența celor care au participat la liturghie, dar și intervenția persoanelor în alte regiuni, în afara Republicii Moldova, care s-au conectat online pentru a aduce un salut sau o mărturie.
 
În plus, a fost amenajată o expoziție care relatează viața Chiarei Lubich în toate momentele importante ale sale.
 
„Cunosc bine spiritualitatea acestei mișcări - a spus Episcopul de Chișinău - mesajul și operele Chiarei Lubich, și cred că poate fi un model de viață creștină care trebuie propus, ca și în cazul celorlalte mișcări, pentru că are în sine o carismă foarte puternică și valabilă spiritual. Sper ca numărul membrilor mișcării să crească și cu siguranță va fi un lucru bun pentru întreaga dieceză”.

C. L.

Link galerie foto

 

Second Column Title