În Solemnitatea Întâmpinării Domnului, persoanele consacrate care îşi desfăşoară activitatea în Decanatul Centru al Diecezei de Chişinău au sărbătorit împreună cea de-a XVII – a Zi mondială a Vieţii Consacrate, în Catedrala din Chişinău. Sf. Liturghie solemnă a fost celebrată de Preasfinţitul Anton, împreună cu preoţii călugări, şi a început prin procesiunea persoanelor consacrate care activează fie în Chişinău, fie în Stăuceni, Orhei sau Creţoaia. La începutul Sf. Liturghii, Păstorul Diecezei a adresat un salut călduros celor 17 fraţi şi surori care activează în Decanatul Centru al Diecezei, evidenţiind importanţa acestei Zile în viaţa Bisericii locale şi universale.

 

Omelia a fost ţinută de pr. Klaus Kniffki, preşedintele Comisiei Comunităţilor Călugăreşti din Moldova, care a punctat câteva din semnificaţiile momentului evanghelic al Prezentării lui Isus la templu, mai precis simbolul luminii care, pornind de la Cristos se revarsă asupra tuturor, manifestarea profeţiei ca dar al Duhului Sfânt, şi darul înţelepciunii lui Simeon şi Ana, al unei vieţi dedicate total căutării feţei lui Dumnezeu, a semnelor lui, a voinţei lui.

 

„Trăim astăzi, mai ales în societăţile mai dezvoltate, dar şi în Moldova noastra postcomunistă, o condiţie marcată de pluralism foarte variat, de o marginalizare înspăimântatoare a religiei din sfera publică, de un relativism care nu recunoaşte valori fundamentale şi adevărul absolut. Această realitate cere ca mărturia noastră creştină să fie luminoasă, coerentă, convingătoare şi generoasă” a mai adăugat pr. Klaus.

 

După Omelie, toţi cei prezenţi, cu lumânările aprinse în mână şi-au reînnoit în mod comunitar voturile de curăţie, sărăcie şi ascultare, promisiuni care atestă hotărârea de a-l urma pe Cristos pe drumul Evangheliei. Sărbătoarea s-a încheiat cu momente de fraternitate.