Joi, 13 iunie, zi în care calendarul greco-catolic este sărbătorită Înălţarea la cer a Domnului Isus Cristos, în Catedrala Romano-Catolică din Chişinău a avut loc Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în rit greco-catolic, în cadrul căreia a fost hirotonit întru preoţie diaconul Igor Plevschi, pentru comunitatea catolicilor de rit oriental (greco-catolici ucraineni) din Dieceza noastră, pe seama parohiei catolice de rit oriental ”Acoperământul Maicii Domnului” din Chişinău.

 

Sf. Liturghie arhierească a fost celebrată de Preasfinţitul Iosif Milian, episcop auxiliar de Kiev înconjurat de preoţi şi diaconi ai Bisericii greco-catolice ucrainiene. Din partea Diecezei de Chişinău au concelebrat Preasfinţitul Anton Coşa, care este şi ordinarius al comunităţii greco-catolice din R. Moldova, împreună cu majoritatea preoţilor latini care lucrează în R. Moldova.

 

Preasfinţitul Iosif a transmis salutul Preafericirii Sale Sviatoslav Shevchuk, Patriarh al Bisericii greco-catolice din Ucraina, mulţumind Preasfinţitului Anton pentru pastoraţia sa părintească pentru comunitatea greco-catolică şi încredinţându-l pe noul preot sfinţit grijii sale arhiereşti.

 

După Sf. Liturghie a urmat Binecuvântarea acordată de neo-prezbiter, şi o masă fraternă în cinstea onomasticii Preasfinţitului Anton.