Duminică, 3 martie, la Centrul „Ioan Paul al II – lea” din Chişinău, a avut loc Întâlnirea zonală a Focolarelor, cu tema „Iubirea faţă de fratele”, la care au participat membri şi simpatizanţi ai mişcării Focolarelor din Chişinău, dar şi oaspeţi din România.

„Într-o lume inchisa, vom impartasi eforturile noastre pentru a construi raporturi noi intre oameni, religii, naţionalităţi” se putea citi în motto-ul întâlnirii la care a participat şi Preasfinţitul Anton Coşa, care a celebrat Sf. Liturghie. În cadrul Întâlnirii au fost momente de împărtăşire spirituală, mărturii, şi conferinţa „Fratele – Calea spre Dumnezeu”.

*******

Mişcarea Focolarelor, prezentă astăzi în 182 de naţiuni, are peste două milioane de membri, aderenţi şi simpatizanţi, dar prin itinerariul său de credinţă atrage şi  implică inimile unui număr imens de persoane, de orice naţionalitate ori religie. În timp, Mişcarea a văzut născându-se în interiorul ei numeroase ramuri, toate însufleţite de aceeaşi carismă: de la „Familii „ la Omenirea Nouă”, de la „Tinerii pentru o lume unită” la „Copii pentru unitate”, alături de Mişcarea Parohială şi diecezană, de Mişcarea sacerdotală şi Mişcarea călugărilor şi a călugăriţelor care provin din diferite congregaţii. Pentru toţi, persoane şi comunităţi, este important dialogul în relaţia dintre diferitele componente ale Bisericii, dar şi între diferite confesiuni creştine şi alte religii.