Duminică, 17 iunie, în Catedrala din Chişinău şi în prezenţa Episcopului de Chişinău, neoprezbiterul Roman Gorincioi, hirotonit preot pe 19 mai, a celebrat Prima Sf. Liturghie (Liturghia de primiţie) în localitatea natală, înconjurat de preoţi din Chişinău, Bălţi, Tiraspol, Raşcov şi rectorul Seminarului din Stadnik (Polonia), pr. Robert Ptak, împreună cu doi părinţi formatori.

 

Plin de emoţia acestui mare dar pe care Dumnezeu i l-a încredinţat lui şi Bisericii din Moldova, darul Sf. Preoţii, pr. Roman a celebrat Sf. Liturghie în faţa credincioşilor din Chişinău şi a familiei sale, conştient de misiunea pe care o are de a sfinţi şi a se sfinţi mai mult în viaţa de preot, aşa cum spunea la predică pr. Piotr Kuszman din Tiraspol.

 

La sfârşitul Sf. Liturghii, Părintele Roman a împărţit tuturor binecuvântarea de preot nou sfinţit, primind în acelaşi timp din partea tinerilor un frumos veşmânt preoţesc împreună cu o frumoasă reflecţie asupra preoţiei, aparţinând preotului-poet polonez Jan Twardowski. După Sf. Liturghie a urmat o agapă frăţească.