Întâmpinați de comunitatea parohială, cinci tineri au primit Sacramentul Mirului duminică, 19 mai 2024, în Solemnitatea Rusaliilor, administrat de episcopul Anton Coșa, care a prezidat sfânta Liturghie.
 
Valentin, Ecaterina, Taisia, Amalia și Alex, sunt numele tinerilor care au primit sacramentul, au parcurs drumul de pregătire, îndrumați de Pr. Mihai Balan și de Pr. Gabriel Cochiorca.
 
Ocupând primele bănci din fața altarului, având în spate nașii și nașele lor, cei cinci adolescenți și-au confirmat public dorința de a primi Sacramentul Mirului, iar în preajma ungerii cu Sfântul Mir, și-au reînnoit credința și au primit cu bucurie semnul sacramental al unei mai mari responsabilități pe drumul de credință.
 
În timpul predicii, episcopul s-a adresat candidaților la Sacramentul Mirului prin cuvinte de iubire și îndrumare paternă: „Iubiți candidați la sfântul Mir, mă adresez acum în mod special vouă. Peste câteva clipe veți primi plinătatea darurilor Duhului Sfânt, care vă va reînnoi și pe voi. Vă îndemn să-l păstrați în voi pe acest oaspete ceresc de seamă printr-o viață demnă de un ucenic al lui Isus, sporind în voi roadele lui, devenind tot mai buni, mai iubitori, mai blânzi, mai fideli față de Dumnezeu și cât mai departe de păcat. Și, chiar dacă s-ar putea întâmpla să mai cădeți în greșeală, nu uitați că Duhul Sfânt este foc care curăță și apă care dă viață”.
 
A fost un eveniment important și pentru părinți și a rude, bucuroși să-și vadă copiii porniți pe un drum de credință, necesar pentru a crește ca bărbați, femei și mai ales ca buni creștini.
 
Parohia simte responsabilitatea de a forma copiii și adolescenții pentru ca aceștia să crească buni creștini, să fie fideli învățăturii Bisericii și să primească cu bucurie credința transmisă de la părinți.
 
La finalul sfintei Liturghii, Pr. Mihai Balan i-a salutat cu afecțiune, dar și cu emoție, pe tinerii pe care i-a văzut crescând până la sacramentul Mirului. Parohul le-a oferit în dar câte o amintire a importantei zile și câte un Rozariu.

C. L.