În perioada 8-12 octombrie 2012, la Mânăstirea Părinţilor Carmelitani din Ciofliceni-Snagov au fost ţinute exerciţii spirituale anuale pentru preoţii Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, la care au participat şi trei preoţi care activează în Dieceza de Chişinău: pr. Mihai Bălan, pr. Daniel Medveş şi pr. Andrei Dăscălaşu.

 

Exerciţiile spirituale au fost ţinute de Pr. Roberto Polimeni din Congregaţia Don Orione, iar tema propusă preoţilor spre reflecţie şi aprofundare a fost „Vrem să-l vedem pe Isus" (In 12,21).

 

Miercuri, 10 octombrie 2012, Preasfinţitul Cornel Damian, Episcop auxiliar de Bucureşti s-a aflat în mijlocul preoţilor, celebrând Sf. Liturghie şi invitându-i pe cei prezenţi la redescoperirea credinţei proprii prin deschiderea faţă de ceilalţi şi practicarea solidarităţii; la sfârşitul Sf. Liturghii, Preasfinţitul Cornel a salutat şi grupul preoţilor veniţi din Dieceza de Chişinău.

 

De menţionat că mons. Benone Farcaş, vicar general al Diecezei de Chişinău a fost invitat la rândul său anul acesta să ţină exerciţii spirituale pentru preoţi, atât în Arhidieceza de Bucureşti, cât şi în Dieceza de Iaşi.

 

Exerciţiile spirituale sunt importante pentru preoţi, care sunt chemaţi într-un mod deosebit să tindă spre sfinţenie, fiind împărţitorii tainelor lui Dumnezeu şi aflaţi în slujba poporului Său (cf. Codul de Drept Canonic, Can. 276 §1).