Catedrala din Chișinău se pregătește să întâmpine întreg clerul diecezan, de la preoții incardinați, la preoții fidei donum și cei ce fac parte din congregații călugărești. Episcopul Anton Coșa va fi cel care îi va întâmpina cu afecțiunea unui păstor, le va adresa un mesaj de încredere și încurajare, îi va chema să-și reînnoiască făgăduințele de la hirotonirea preoțească și le va înmâna uleiurile sfințite, semn al slujirii lor preoțești, pentru ca aceștia să le ducă în comunitățile lor.
 
În Dieceza de Chișinău sunt prezenți nu mai puțin de 24 de preoți, dintre care cinci aparțin canonic diecezei și șase sunt preoți fidei donum, adică trimiși din alte dieceze, din România, Polonia și Italia; sunt, de asemenea, 11 preoți aparținând congregațiilor dehonienilor și salezienilor. Doi preoți au ajuns la vârsta pensionării. În plus, din prezbiteriu fac parte și doi diaconi permanenți.
 
Preoții și persoanele consacrate își desfășoară slujirea în cele 20 de parohii ale diecezei, precum și în oficiile Curiei, comisiile pastorale, operele de caritate și în mișcările ecleziale, în special comunitatea Căii Neocatecumenale. 
 
Numeroși preoți au slujit în comunitatea catolică din Moldova în ultimii ani, încă din timpul funcționării Administraturii Apostolice și ulterior a Episcopiei, iar episcopul Anton Coșa păstrează amintirea tuturor, și în ediția Anuarului Diecezan pentru anul 2024, pentru prima dată, au fost enumerați și acești preoți.
 
Liturghia Crismei din Joia Sfântă va fi un prilej de a ne exprima recunoștința pentru această prezență preoțească, care dedică fiecare zi slujirii diferitelor comunități și a ceea ce trebuie făcut pentru binele credincioșilor și pentru îngrijirea adecvată a săracilor.
 
Sincere mulțumiri tuturor preoților și persoanelor consacrate.

C. L.

Foto: Arhivă 2023