Săptămâna aceasta, clerul și persoanele consacrate din Dieceza de Chișinău vor fi implicate în exerciții spirituale anuale, prezidate de Pr. Jose Maria Vegas Molla, venit de la Seminarul din Sankt Petersburg.

De luni, 11 noiembrie, toți preoții se vor afla la Centrul FIDES din Chișinău, vor asculta meditațiile părintelui predicator și își vor dedica timpul pentru rugăciune și meditație. Exercițiile spirituale sunt un moment important în viața preoților, un timp de odihnă fizică și angajament interior și, așa cum spunea Papa Benedict al XVI-lea: „exercițiile spirituale reprezintă o cale și o metodă deosebit de valoroasă pentru a căuta și a întâlni chipul lui Dumnezeu din noi, a-i cunoaște voința și a o pune în practică".

De aceea, în timpul exercițiilor spirituale este necesară tăcerea absolută, astfel încât responsabilitatea reflectării interioare corecte și senine să fie resimțită. Datorită predicii, preoții vor primi idei biblice, de la care vor începe rugăciunea personală. Reflecția, discernământul și celebrarea euharistică vor fi momentele importante în călătoria spirituală a exercițiilor.

Acest timp dedicat lui Dumnezeu și, de asemenea, detașării preoților de comunitățile lor, se va încheia joi, 14 noiembrie.