Duminică, 7 aprilie 2024, colectele din parohiile diecezei vor fi destinate pentru Fundația „Caritas Moldova” și, astfel, pentru a susține operele de caritate și alte proiecte pe care această organizație a Bisericii din Moldova le desfășoară în beneficiul săracilor, copiilor, refugiaților și a altor persoane vulnerabile din societatea noastră.
 
Valoarea colectei parohiale, ca și a fiecărei donații pe care credincioșii o vor face în timpul Sfintelor Liturghii, constă în încrederea acordată față de „Caritas Moldova” și în activitatea pe care o desfășoară cu înțelepciune, generozitate și spirit de sacrificiu.
 
„Caritas Moldova” este o organizație de o importanță fundamentală în viața Bisericii din Moldova, dar și pentru întreaga societate, iar ceea ce realizează este vizibil tuturor și chiar și a autorităților, care înțeleg bine motivația ce stă la baza activității sale.
 
Ar fi ușor să enumerăm proiectele sau obiectivele realizate pentru a demonstra cât de mult se muncește, dar nu acesta este spiritul acestei duminici, care își propune, în schimb, să-i facă pe credincioși să conștientizeze valoarea caritabilă, dar și pastorală a Fundației „Caritas Moldova”.
 
Episcopul, care prezidează și opera de caritate a Bisericii noastre locale, a cerut fundației să fie o mărturie de caritate și apropiere față de cei care trăiesc în sărăcie și suferință, fără a lăsa niciodată pe nimeni în singurătate, așa cum ne amintește și Papa Francisc. 
 
Acesta este mesajul campaniei de sensibilizare din această duminică a organizației, care este de a nu lăsa pe nimeni în singurătate.
 
Un răspuns generos va fi un gest frumos de încredere față de activitatea „Caritas Moldova” și față de cei care lucrează cu dedicație în cadrul acesteia.

C. L.