Cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Vocații, duminică, 21 aprilie 2024, colectele din timpul liturghiilor vor fi destinate susținerii pastorației vocaționale și însoțirii în formarea unor noi vocații preoțești.
 
În cadrul liturghiilor din perioada pascală, citirea din Faptele Apostolilor evidențiază viața primei comunități creștine, dar și faptul că aceștia și-au pus în comun bunurile pentru a face față diferitelor nevoi și dificultăți. Discipolii și cei care făceau parte din comunitate simțeau responsabilitatea de a interveni personal pentru a dona ceea ce era necesar sau ceea ce puteau pentru binele comun.
 
Colecta care se face în timpul liturghiilor are același obiectiv, și anume acela de a participa în mod concret la necesitățile comune prin donarea a ceea ce este posibil. Valoarea este întotdeauna în gestul sau în alegerea pe care o face cineva făcând ceastă donație, indiferent de cantitatea a ceea ce se oferă, pentru că fiecare persoană intervine în funcție de posibilitățile sale personale.
 
Prin urmare, comunitățile sunt chemate să împărtășească cu generozitate parcursul pastorației vocaționale, iar colecta este o formă de susținere financiară, fiind totodată o încurajare pentru a merge mai departe. 
 
În lunile precedente, episcopul Anton Coșa a dorit să dea un nou impuls pastorației vocaționale, numindu-l pe Pr. Daniel Medveș, paroh de Stăuceni și Orhei, responsabil pentru promovarea acțiunii vocaționale, în colaborare cu Pr. Grigori Czubak, deja implicat în pastorația ministranților, teren fertil pentru promovarea vocațională.
 
Chemarea de a fi generoși prin donații, pe care preoții o vor face în timpul liturghiilor duminicale din 21 aprilie, este și un îndemn de a colabora în susținerea pastorației vocaționale și de a crede că împreună putem merge înainte, încurajând tinerii să nu se teamă să lase totul și să-l urmeze pe Cristos.

C. L.