În cadrul unei Liturghii solemne, celebrate în Catedrala „Providenţa Divină” din Chişinău începând cu ora 18.00, în ziua de 22 octombrie 2014, zi în care Biserica îl aminteşte pe sfântul Ioan Paul al II-lea, credincioşii din Chişinău i-au adus lui Dumnezeu Treime prinosul de mulţumire pentru marele dar pe care l-a făcut Bisericii şi lumii – sfântul Ioan Paul al II-lea care, după cum a amintit Pr. Vasili Cohanovschi la începutul Liturghiei, a iubit atât de mult Moldova şi a contribuit în mod decisiv la renaşterea comunităţilor catolice din ţara noastră. Amintim că acest papă, în anul 1993, a înfiinţat Administratura Apostolică a Republicii Moldova, pe care, la 27 octombrie 2001, a ridicat-o la rang de Dieceză de Chişinău. Tot el, la 6 ianuarie 2000, în Bazilica „Sfântul Petru” din Roma l-a consacrat episcop pe Mons. Anton Coşa, păstorul Episcopiei de Chişinău.

În predica sa, Pr. Petru Ciobanu a schiţat pe scurt portretul sfântului Ioan Paul al II-lea, referindu-se mai ales la curajul şi iubirea în suferinţă de care a dat dovadă acest urmaş al sfântului Petru, arătând de unde sorbea papa forţele cu care a condus Biserica timp de 27 de ani.

După celebrarea Euharistiei, a urmat recitarea litaniei în cinstea sfântului Ioan Paul al II-lea şi binecuvântarea cu relicva sfântului, pe care apoi credincioşii ai avut posibilitatea să o venereze.

Îţi mulţumim, sfinte Ioan Paul al II-lea, pentru iubirea ta faţă de Biserica din Moldova!