În capela Căii Neocatecumenale din Chișinău, a fost celebrată comemorarea sfinților Donat și Eufemia, patronii cerești ai lăcașului, cu prezența mai multor preoți și persoane consacrate din oraș.
 
Sărbătoarea a fost dedicată în special membrilor comunității „missio ad gentes”, în special celor șase familii, voluntarilor italieni, polonezi și locali, precum și îndrumătorului spiritual al comunității, Pr. Artur Chruslak, care a prezidat Liturghia.
 
Prezența unui preot italian, din Dieceza de San Benedetto del Tronto și apropiat de Calea Neocatecumenală, a fost de asemenea un dar frumos.
 
În timpul celebrării, a fost întâmpinată și cea mai recentă familie a Căii venită în Moldova, din Italia, care s-a alăturat celorlalte cinci familii deja prezente, una italiană, două spaniole și două poloneze.
 
La începutul Sfânta Liturghie, conducătorul comunității locale, Marcos Gutierez, a rostit un mesaj introductiv, salutându-i pe cei prezenți. Apoi, a început sfânta Liturghie, în maniera deosebită a Căii Neocatecumenale.
 
Prezența copiilor, dintre care unii însoțeau cântarea cu instrumente muzicale, a făcut din liturghie un moment de simplitate familială, mai ales pentru cei nou-născuți.
 
De asemenea, au fost amintiți membrii mișcării care s-au întors în țările lor de origine, după ce și-au încheiat perioada de slujire în Moldova.
 
PS Anton Coșa nu a putut prezida Liturghia, fiind implicat în cadrul unui eveniment internațional. Cu toate acestea, Pr. Artur Chruslak i-a mulțumit episcopului pentru apropierea și atenția constantă acordată mișcării, și pentru disponibilitatea sa în orice moment.
 
Bucuria de a fi împreună a continuat și după Liturghie, cu un moment convivial, o ocazie de a împărtăși prietenia care îi unește pe toți.

C. L.