Vizita pastorală în comunitățile parohiale din Orhei și Stăuceni s-a încheiat, după două zile intense de prezență a episcopului în mijlocul credincioșilor din cele două localități.
 
Vizita pastorală a fost reluată după perioadele de Advent și Crăciun, și Pr. Daniel Medveș l-a întâmpinat pe episcop la Orhei în dimineața zilei de sâmbătă, 14 ianuarie 2023, în mica comunitate de credincioși catolici, în vechea biserică, ce amintește de îndelungata prezență a creștinilor în Moldova.
 
În Orhei PS Anton, însoțit de paroh, a vizitat bătrânii, s-a întâlnit cu primarul orașului, a discutat cu credincioșii și a administrat Sacramentul Mirului. În timpul întâlnirii cu comunitatea, episcopul s-a întâlnit și cu credincioșii italieni, care din diferite motive s-au stabilit în Moldova și au creat și familii. Episcopul i-a îndemnat pe paroh și pe preotul responsabil cu pastorația comunității italiane din dieceză să fie aproape de acești credincioși și să îi însoțească în drumul lor de credință.
 
Vizita pastorală a continuat în după-amiaza zilei la Stăuceni, la fel cu întâlniri și discuții, și, de asemenea, cu  administrarea Sacramentului Mirului. PS Anton Coșa a găsit o comunitate numeroasă și primitoare, cu care a avut ocazia să dialogheze.
 
Ziua de duminică, 15 ianuarie 2023, a fost dedicată celebrării sfintelor Liturghii și întâlnirilor cu credincioșii după acestea. Episcopul, însoțit de vicarul general, a celebrat sfânta Liturghie la Orhei și apoi la Stăuceni. La sfârșitul fiecărei liturghii, a rămas cu credincioșii și le-a ascultat mărturiile, iar paroh i-a prezentat un scurt raport despre viața pastorală a comunității.
 
Vizita s-a încheiat cu o întâlnire a PS Anton Coșa cu comunitatea de călugărițe prezentă la Stăuceni, cu care a rămas la prânz și s-a bucurat de o masă în tradiția poloneză.
 
Vinerea viitoare,  vizita pastorală va continua în Parohia Crețoaia și Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor” din Chișinău, administrate de comunitatea salezienilor din Moldova.

C. L.

Link Galerie foto 1
Link Galerie foto 2