Cu un program scurt, dar intens, duminică, 19 martie 2023, se va desfășura vizita pastorală a episcopului Anton Coșa în comunitățile parohiale din Rașcov și Camenca. Acolo va fi așteptat de paroh,  Pr. Ruslan Pogrebnîi.
 
În zilele care preced vizita, parohul va avea o întâlnire cu convizitatorii, o reflecție despre pastorația familiei cu Sr. Paula Malciuc, și convorbiri cu episcopul, precum și prezentarea tuturor documentelor necesare în cadrul vizitei.
 
Duminică, 19 martie 2023, episcopul se va afla la Rașcov și Camenca. La primele ore ale dimineții, se va întâlni cu comunitatea din Camenca și va celebra sfânta Liturghie. Ulterior, se va deplasa la Rașcov, din nou pentru a asculta comunitatea și a prezida sfânta Liturghie.
 
În Parohia Rașcov, episcopul se va întâlni și cu angajații Caritas parohial, va fi informat despre activitățile lor și va evalua rezultatele acestora.
 
Parohiile din Rașcov și Camenca se află în Decanatul de Transnistria, unde se desfășoară acum vizita pastorală. În duminica următoare, episcopul se va afla la Râbnița, iar în duminica de după Paști, va fi la Bender.
 
Pr. Ruslan Pogrebnîi, de origine locală, este paroh de Rașcov din anul 2010. El își desfășoară slujirea în Moldova de la hirotonirea sa preoțească în Polonia, în mai 2006, fiind preot deja de 17 ani.

C. L.