Comunitatea din Crețoaia și comunitatea Parohiei „Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor” din Chișinău îl vor aștepta pe episcop în zilele următoare pentru vizita pastorală. PS Anton Coșa va începe vizita vineri, 20 ianuarie 2023, la Crețoaia, unde se va întâlni cu primarul localității, cu copiii care frecventează grădinița parohială, cu ministranții și cu tinerii. Apoi va celebra sfânta Liturghie, iar la final va avea o întâlnire cu consiliul parohial și cu consiliul pentru probleme economice.
 
Dimineața zilei de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, va fi dedicată comunității din Chișinău și Centrului pentru copii al salezienilor, după car PS Anton se va întoarce la Crețoaia pentru întâlnirea cu comunitatea surorilor și discuții individuale. Aceasta va fi urmată de sfânta Liturghie și de o întâlnire cu întreaga comunitate parohială.
 
Duminică, 22 ianuarie 2023, episcopul va fi întâmpinat de credincioșii Parohiei „Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor” din Chișinău, pentru a prezida sfânta Liturghie, iar la final va avea loc o adunare. Vizita pastorală se va încheia cu o întâlnire cu tinerii înscriși pentru participarea la Ziua Mondială a Tineretului de la Lisabona și cu tinerii din grupului „Prietenii lui Dominic Savio”.
 
Pr. Andrea Ballan, paroh al ambelor comunități, le pregătește pentru vizita pastorală, organizând fiecare eveniment și întâlnire, astfel încât episcopul să poată vedea clar situația acestora.
 
Cu câteva zile înainte de începerea vizitei, parohul va purta discuții cu convizitatorii și cu episcopul, prezentând documentele și tot ce este necesar pentru a prezenta situația parohiilor.

C. L.