Încă două călugărițe din Congregația Surorilor Maicii Tereza au ajuns la Chișinău, astfel încât comunitatea este pe deplin formată: Sr. Eszter din România, Sr. Radoslawa din Polonia, Sr. Joris din India și Sr. Augusta Andre din Kenya.
 
Primele două surori, venite în Moldova încă din luna ianuarie, și-au început slujirea alături de săraci, mergând în stradă pentru a-i întâlni și a vorbi cu ei, livrându-le produse de bază, în special îmbrăcăminte și prânzuri calde. Localnicii recunosc deja aceste maici, îmbrăcate în hainele lor simple, amintind de Maica Tereza, a cărei notorietate a ajuns și în Moldova.
 
De asemenea, se întâmplă ca cineva intrigat să le oprească pe surori pe stradă pentru a afla cu ce se ocupă și cum îi slujesc pe săraci. Surorile au fost, de asemenea, uimite de faptul că cineva le-a donat bani pentru misiunea lor.
 
Așteptând să fie finalizate lucrările la casa care le-a fost oferită, fiind necesare aici unele intervenții pentru o face potrivită pentru primire și pentru desfășurarea activităților, călugărițele locuiesc într-un apartament pus la dispoziție de Fundația „Regina Pacis”.
 
Surorile așteaptă nerăbdătoare, lucru care este de înțeles, încheierea lucrărilor la casa lor, pentru a putea să se dedice pe deplin primirii și îngrijirii săracilor. Ceea ce au putut să facă până acum au făcut, însă cu dificultate, tocmai din cauza lipsei unei structuri potrivite.
 
Prezența Surorilor Maicii Tereza se alătură celorlalte comunități călugărești care își îndeplinesc slujirea în Moldova, angajate în fiecare zi în ajutorarea săracilor, copiilor, tinerilor, și slujirii în parohii. Este o minunată mărturie a credinței și a carității, care oferă, alături de preoți, o slujire concretă și necesară acestui pământ.

C. L.