Cu un program vast, vizita pastorală a episcopului Anton Coșa va continua în Parohia „Sfântul Iosif” din Râbnița, din Decanatul de Transnistria.
 
Episcopul va prezida patru Liturghii. Sâmbătă dimineața va celebra sfânta Liturghie pentru membrii mișcărilor de rugăciune, rugându-se în special pentru apărarea vieții copiilor nou concepuți, iar după-amiaza va celebra cu ocazia administrării sacramentului Mirului. Duminică, PS Anton Coșa va celebra sfânta Liturghie mai întâi în filiala din Ivanovka și apoi în biserica parohială.
 
Episcopul va vizita pe bolnavii din Răbnița și Ivanovka, se va întâlni cu copiii care frecventează cateheza și cu părinții lor, precum și cu cei care vor primi sâmbătă sacramentul Mirului.
 
PS Anton va dialoga cu credincioșii atât în cadrul întâlnirilor cu Consiliul pastoral parohial și Consiliul pentru probleme economice, cât și în cadrul adunărilor de după liturghiile duminicale.
 
Un alt moment important va fi întâlnirea episcopului cu călugărițele care își îndeplinesc slujirea în parohie.
 
PS Anton a stabilit împreună cu parohul, Pr. Tadeusz Magierowski, un program care să țină cont de diferitele realități ale parohiei. De asemenea, importantă va fi administrarea sacramentului Mirului, care înainte a fost administrat doar în timpul vizitei pastorale în parohiile Stăuceni și Slobozia-Rașcov.
 
Episcopul, care va fi însoțit cu acest prilej de Pr. Petru Ciobanu, cancelarul episcopal, a preferat să rămână în parohie sâmbătă și să aibă astfel un dialog fratern cu parohul și cu toți cei care colaborează în viața parohiei.
 
Parohia „Sfântul Iosif” din Râbnița se află la al 31-lea an de existență, fiind înființată în anul 1992, anul în care a venit în Moldova Pr. Tadeusz Magierowski, hirotonit întru preoție cu câteva luni mai devreme.

C. L.