În Dieceza de Chișinău, există o singură parohie al cărei ocrotitor spiritual este sfântului Iosif, la Râbnița, în Decanatul de Transnistria, păstorită de Pr. Tadeusz Magierowski SCJ.

Parohia celebrează solemn figura sfântului Iosif în fiecare an, în pofida faptului că atât anul trecut, cât și în acest an, nu s-a putut bucura de prezența PS Anton Coșa, din cauza pandemiei.

„Regret faptul că și de această dată nu pot fi prezent la sărbătoarea din Râbnița - a declarat episcopul de Chișinău - din cauza pandemiei, deoarece comunitatea a trăit întotdeauna acest eveniment cu mare devoțiune, și care reprezintă un eveniment foarte important pentru parohie, pentru care Pr. Tadeusz se pregătește minuțios”.

„Am dat asigurări comunității parohiale, prin intermediul Pr. Tadeusz - a continuat episcopul - de rugăciunea și prezența mea spirituală, în speranța că în cel mai scurt timp vom putea relua vizitele în parohii, mai ales cu ocazia sărbătorilor comunitare”.

Credincioșii sunt foarte devotați figurii sfântului Iosif și s-au pregătit pentru sărbătoare, cu rugăciune, adorație și novenă. Sfânta Liturghie solemnă va fi celebrată sâmbătă, 20 martie, cu prezența Pr. Piotr Kuszman, paroh de Tiraspol.

Devoțiunea față de sfântul Iosif este foarte importantă pe calea credinței și comunitatea catolică moldovenească a trăit întotdeauna cu devoțiune relația cu acest mare sfânt. Mai mult, Parohia „Providența Divină” din Chișinău a îmbogățit catedrala cu o nouă și frumoasă statuie a sfântului Iosif, astfel încât acesta să fie un punct de referință pentru credincioșii în căutare de ajutor și protecție, prin mijlocirea sfântului.

C. L.