Mica comunitate din Sculeni și-a sărbătorit și ea hramul, cu ocazia comemorării liturgice a sfântului Ioan Paul al II-lea, patronul său ceresc.
 
Episcopul Anton Coșa a prezidat liturghia, în prezența mai multor preoți, și a fost întâmpinat la sosire de parohul de Ungheni, Pr. dr. Petru Ciobanu, care este și responsabil de filiala Sculeni.
 
Această filială a Parohiei Ungheni este o mică comunitate de catolici, situată în apropierea graniței cu România, mereu activă și prezentă la fiecare sărbătoare.
 
La începutul liturghiei, PS Anton i-a salutat pe cei prezenți, pe preoți, și le-a mulțumit pentru darul de a putea celebra sărbătoarea în această mică comunitate din nord-vestul Moldovei. În același timp, monseniorul Anton Coșa a amintit de motivul pentru care comunitatea s-a reunit, evidențiind virtuțile eroice ale acestui mare păstor și învățător al Bisericii, sfântul Ioan Paul al II-lea, care a călăuzit timp de mulți ani calea universală a credincioșilor.
 
Predica a fost rostită de părintele Grigori Czubak, care, referindu-se la cuvântul lui Dumnezeu proclamat în liturgie, a evocat modelul acestui sfânt al timpurilor moderne, care a dăruit atât de mult Bisericii cu magisteriul și înțelepciunea sa.
 
Pontificatul sfântului Ioan Paul al II-lea a reprezentat un moment important de schimbare nu numai în Biserică, ci și în întreaga Europă. Comunitatea catolică din Moldova îi este în mod deosebit recunoscătoare pentru înființarea mai întâi a Administraturii Apostolice și apoi a Diecezei, precum și pentru numirea și consacrarea episcopului Anton Coșa.
 
La sfârșitul liturghiei, comunitatea s-a reunit pentru un moment de fraternitate și prietenie.

C. L.