Sfântul Augustin, în Comentariul la Ps 74, scria că „cine cântă se roagă de două ori”. Acesta este crezul corului Catedralei „Providenţa Divină” din Chişinău, condus de dna Regina Nadcrenicinaia, cor care, în seara zilei de 21 decembrie, începând cu ora 17.00, a prezentat un frumos concert de colinde, făcând să răsune, sub bolta sfântului lăcaş de cult, cântările care ne fac să simţim deja bucuria apropiatei naşteri a Mântuitorului.

L-aş numi un concert catolic, pentru că înălțătoarele cântări au fost în diferite limbi, arătând tuturor bogăţia fiecărei naţiuni şi dorinţa ei de a-l preamări pe Domnul. Mai vechi sau mai noi, cunoscute sau mai puţin cunoscute, în limbile latină, română, rusă, poloneză, ucraineană, germană, engleză, toate au arătat că Isus se naşte la Betleem pentru fiecare om, indiferent de limbă; pentru el contează doar credinţa. Dar mai important a fost mesajul pe care, prin cântări, corul l-a transmis credincioşilor care au umplut catedrala: Hodie Christus natus est, de aceea i-au îndemnat: Sus, boieri, nu mai dormiţi, pentru că O, ce veste minunată ne vestesc Ангели в небi în această Stille Nacht. Gaudete! Gaudete! Christus est natus sau Радуйся, мир!, cântări ce ne spun că trebuie să ne bucurăm, urmând şi cuvintele Papei Francisc că nu pot exista creștini trişti, mai ales acum, când se naşte Mântuitorul. De aceea, suntem cu toţi chemați să-i cântăm Pruncului: Глория! Аллилуйя!

Îi mulțumim corului Catedralei „Providența Divină” din Chișinău, şi în mod deosebit dnei Regina Nadcrenicinaia, cea care a depus suflet în frumusețea acestui concert, pentru fărâma de bucurie pe care ne-a adus-o în suflet, făcându-ne să dorim şi mai mult să-l întâmpinăm cu inimă voioasă pe Isus.

Pr. Petru Ciobanu