Duminică, 25 mai 2014, începând cu ora 18.00, în catedrala „Providenţa Divină” din Chişinău a avut loc un concert de muzică clasică şi contemporană susţinut de ansamblul „Barocco” din cadrul liceului de muzică „Serghei Rahmaninov”, condus de artista poporului Ana Strezeva. Concertul a fost prilejuit de împlinirea a 20 de ani ai ansamblului şi a 171 de ani de la sfinţirea catedralei catolice din Chişinău.

Concertul a constat din trei părţi, două instrumentale şi una vocală. În cadrul primei părţi au răsunat compoziţii clasice din repertoriul unor astfel de compozitori ca Gheorghii Sviridov („Romanţă”), Manuel de Falla („Dansul focului”), Enrique Granados („Dans spaniol”), Piotr Ciaikovski („Vals sentimental”). Partea a doua a concertului a fost compusă din lucrări vocale cum ar fi „Ave Maria” de Giulio Caccini, „Ave Maris Stella” de Franz Liszt, „Postludiu” de Josef Allen, şi trei compoziţii vocal-instrumentale ale compozitorului basarabean Serafim Ciceagov: „Tu, Dumnezeul meu”, „Vreau să mă rog” şi „Când pe cer se va aprinde steaua”. Partea a treia a inclus compoziţii muzicale contemporane: Oleg Negruţa, „Solfegiu pentru jazz”, Josef Schwarz, „Nopţile albe”, Iosif Dunaevskii, „Dans”, Rolf Løvland, „Cântecul grădinii tainice” şi Gheorghe Dinicu, „Hora Stacatto”.

Concertul s-a bucurat de pezenţa unui numeros auditoriu, printre care şi episcopul de Chişinău, PS Anton Coşa, vicarul general al Diecezei de Chişinău, Mons. Benone Farcaş, preoţi care activează în Chişinău.

 

Ansamblul „Barocco” a fost înfiinţat în cadrul liceului de muzică „Serghei Rahmaninov” în anul 1994. În anul 1995, a câştigat titlul de laureat la concursul internaţional de la Moscova. În cei 20 de ani de existenţă, ansamblul a susţinut numeroase concerte în Moldova, Ucraina, Rusia, Franţa, România, Bulgaria, Danemarca, Austria, Germania.