După o perioadă de 10 luni de pregătire, în Duminica a XX-a de peste an, 17 august 2014, păstorul Diecezei de Chişinău, PS Anton Coşa, la rugămintea şi ca delegat al episcopului de Iaşi, PS Petru Gherghel, a conferit în localitatea natală – Valea Mare, jud. Bacău (România) – sacramentul Confirmaţiunii unui grup de 92 de adolescenţi, dornici să primească pecetea Duhului Sfânt, Mângâietorul. Ceremonia a avut loc în cadrul sfintei Liturghii pe care episcopul de Chişinău a celebrat-o în biserica „Sfântul Arhanghel Mihail” din localitate, începând cu ora 11.00.

După răspunsul afirmativ al parohului, pr. Iosif Dămătăr, la întrebarea episcopului dacă cei ce urmează să fie miruiţi sunt pregătiţi, PS Anton Coşa i-a conferit fiecărui adolescent sacramentul maturităţii creştine, semn al plinătăţii darului Duhului Sfânt. Revărsarea Mângâietorului a fost simbolizată şi de ploaia măruntă care a udat pământul, făcându-l să rodească, asemenea inimilor apostolilor udate în ziua Rusaliilor de Mângâietorul promis de Isus şi care le-a făcut să rodească cuvântul adevărului semănat de Isus. La sfârşitul sfintei Liturghii, episcopul de Chişinău i-a mulţumit păstorului Diecezei de Iaşi pentru bucuria de a fi putut să administreze sacramentul Mirului în localitatea sa natală.

Bucurându-se de două zile de repaus în satul natal cu ocazia venirii sale pentru administrarea sacramentului Mirului, PS Anton Coşa a dorit să anticipe în mod privat pelerinajul comunitar la capela de pe Dealul Ciciola închinată sfintei Fecioare Maria, Regină. În acest pelerinaj, păstorul Diecezei de Chişinău a fost însoţit de fratele său, pr. Eduard Coşa, de mama sa, de ceilalţi fraţi şi de preoţii care păstoresc comunitatea din Valea Mare. PS Anton Coşa a urcat dealul cu dorinţa de a aduce prinos de mulţumire preacuratei Fecioare Maria, Regină, pentru grija pe care o poartă comunităţilor catolice din împrejurimi şi s-a rugat pentru victimele unei molime din trecut, care au fost izolaţi în acel loc, tot acolo şi încheindu-şi pelerinajul lor pământesc sub privirea ocrotitoare a Maicii cereşti.