Marţi, 28 august, la Casa Generală a Congregaţiei Surorilor Slujitoare a Preasfintei Fecioare Maria, Neprihănit Zămislită (NMPNP) din Stara Wies, Polonia, a fost sărbătorit Jubileul a 25 de ani de viaţă consacrată a s. Lucia Kwasniak, alături de alte 3 surori care activează în misiuni din afara Poloniei.

 

Evenimentul jubiliar consemnează 25 de ani de la depunerea primelor voturi mănăstireşti de către sora Lucia, voturile ascultării, curăţiei şi sărăciei în cadrul congregaţiei NMPNP, jubileul de argint fiind un moment deosebit în viaţa oricărei persoane consacrate. Sora Lucia Kwasniak, după o perioadă de 8 ani petrecută în Polonia în slujirea copiilor cu handicap fizic, a acceptat misiunea de a activa în Dieceza de Chişinău, aniversarea jubiliară coincidând cu aniversarea de 15 ani de prezenţă pe plaiurile Moldovei, la Râbniţa, Stăuceni, iar ultimii 9 ani în Parohia Creţoaia, unde este implicată în activităţile parohiale ca sacristană şi catehetă. Trebuie menţionat faptul că surorile „slujitoare” cum mai sunt ele cunoscute şi-au deschis prima comunitate chiar la Creţoaia în 1994, fiind de facto pentru o perioadă primele purtătoare ale mesajului evanghelic în această parohie, în absenţa unui preot stabil. La acest moment jubiliar au participat din parohia Creţoaia parohul şi sr. Antonina Eschina care lucrează în parohie.

 

Congregaţia Surorilor Slujitoare a Preasfintei Fecioare Maria, Neprihănit Zămislită (NMPNP) din Stara Wies, fondată de Fer. Edmund Boianowski laic polonez, literat, pedagog, are ca şi carismă slujirea copiilor, săracilor si bolnavilor, având 1220 de surori organizate în 6 provincii, atât pe teritoriul polonez, cât şi în misiuni din USA, Zambia, Tanzania, Malavi, Republica Sud-Africana, Filipine, Germania, Austria, Italia, Republica Moldova, Ucraina, Rusia.