Ieri, 24 iunie, sub președinția Preasfințitului Anton Coșa a fost convocat Consiliul Pastoral Diecezan, în prezența clerului, a persoanelor consacrate și a laicilor. Întâlnirea a fost precedată de sfânta liturghie pentru celebrarea celei de-a 30-a aniversări a hirotonirii preoțești a Preasfințitului Anton.

După cuvântul de introducere al episcopului, Mons. Cesare Lodeserto, Vicaru General al diecezei,  le-a prezentat participanților „instrumentul de lucru” pentru a reflecta asupra evoluției planului pastoral deja prezentat anul trecut și cum se văd parohiile angajate pentru următorii ani.

Datorită rapoartelor prezentate anterior de preoții parohi, sa făcut o analiză a dificultăților cu care se confruntă parohiile în drumul pastoral, răspunzând unor întrebări importante privind formarea laicilor, acțiunile de care, viața comunității și, mai ales, obiectivele principale luate în considerare de planul pastoral: familie, tineret și vocații.

În cadrul Consiliului a fost prezentat proiectul „laboratoarelor pastorale”, urmat de o reflecție interesantă a participanților, care au salutat cu entuziasm propunerea, ce în lunile următoare va trebui dezvoltată și prezentate proiecte concrete.

La sfârșitul întâlnirii au fost prezentate programele pentru „Luna misionară extraordinară” și pastorația tineretului, precum și a fost anunțată apariția viitoare a noului site web al diecezei.

Episcopul a încheiat întâlnirea oferind cuvântul noului președinte al Fundației Caritas Moldova și i-a prezentat participanților pe cei doi preoți noi ai diecezei, Pr. Gabriel Cochiorca și Pr. Massimiliano Mazzotta.

Mihail Țurcanu