Consiliul pastoral diecezan anual este programat pentru joi, 20 iunie 2024, când preoți, persoane consacrate, diaconi și laici se vor întâlni la Centrul FIDES, la o adunare prezidată de episcopul Anton Coșa, pentru a reflecta asupra parcursului pastoral al diecezei.

Episcopul va deschide reuniunea, după care va lua cuvântul Mons. Cesare Lodeserto, pentru a prezenta o analiză a parcursului pastoral al diecezei, o sinteză a chestionarelor la care au răspuns preoții și laicii în ultimele luni.

Va urma lucrul în grupuri, cu reflecții propuse de Pr. Jacek Puc, Pr. Andrea Ballan, Pr. Michele Leone (RnS) și Mons. Cesare Lodeserto. Grupurile, formate conform limbilor vorbite, vor aprofunda câteva momente despre viața comunitară: dialogul și ascultarea, formarea și responsabilitatea laicilor, discernământul în Duhul Sfânt, comunitatea angajată în evanghelizare.

Discuțiile din după-amiaza zilei se vor axa pe sinteza lucrului în grupuri și pe aprofundarea unor teme particulare privind viața diecezei.

La întâlnire vor participa aproximativ 70 de persoane, care vor trăi acest timp de împărtășire și comuniune, simțind călăuzirea Duhului Sfânt, care îi conduce pe toți împreună pe calea bineui adevărat. 

Episcopul Anton Coșa a cerut, într-o scrisoare transmisă personal tuturor participanților, ca evenimentul să fie trăit cu o atitudine de smerenie și de încredere în Domnul, pentru a înțelege cu responsabilitate misiunea la care suntem chemați.

C. L.