Joi, 20 februarie 2014 în reşedinţa Episcopiei de Chişinău a avut loc prima reuniune din anul acesta a Consiliului prezbiteral diecezan, în prezenţa episcopului diecezan Anton Coşa. Ordinea de zi a fost deschisă de informaţia prezentată de vicarul episcopal pentru activitatea pastorală cu privire la organizarea vizitei pastorale în întreaga Dieceză. Atenţia deosebită acordată acestui subiect se datorează faptului că aceste vizite se vor desfăşura la încheierea a 20 de ani de existenţă ca Biserică locală, şi în acest sens vor să fie o analiză atentă şi concretă a situaţiei comunităţilor catolice din Dieceză.

De asemenea s-au analizat viitoarele întâlniri la nivel diecezan ce vor urma în prima perioadă a anului, fixându-se deja ordinea de zi a întâlnirii de primăvară a preoţilor ce activează în cadrul diecezei, ce va avea loc la data de 3 martie anul curent.

Consiliul a luat în discuţie şi alte aspecte, unele legate de viaţa şi activitatea preoţilor, altele de recensământul ce va fi efectuat în Republica Moldova în primăvara acestui an, precum şi despre iniţiativa legislativă ce priveşte dreptul salariaţilor de redistribuire a unei părţi din impozitul pe venit (până la 2%) către organizaţiile de binefacere şi/sau Biserică. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frăţească.