Este important de știut cum decurge „drumul sinodal”, după ce a fost încheiată etapa diecezană și conferințele episcopale din întreaga lume au transmis concluziile lor Secretariatului General al Sinodului, așa cum a făcut-o și Dieceza de Chișinău.
 
Începând de miercuri, 21 septembrie 2022, până la 2 octombrie, un grup de experți se va reuni la Frascati (Italia), oraș situat nu departe de Roma, pentru a redacta documentul pentru etapa continentală. După o analiză atentă a tuturor rapoartelor, acești reprezentanți ai poporului lui Dumnezeu vor da, la rândul lor, o apreciere pentru a înțelege ceea ce Duhul vrea să sugereze Bisericii.
 
Prin urmare, nu va fi vorba de a face o sinteză din ceea ce a ajuns la Secretariatul General al Sinodului, ci mai degrabă de un adevărat discernământ prin rugăciune.
 
Secretariatul General al Sinodului cere sprijin prin rugăciune pentru acest grup de lucru.
 
Va fi posibil de urmărit zilnic, începând cu 22 septembrie, ce se întâmplă la această reuniune, pe rețelele de socializare catolice și mai ales pe site-urile Vaticanului.
 
Acest grup de lucru va prezenta un text final Secretariatului General al Sinodului, care va permite elaborarea următorului text ce va fi discutat la nivel continental în luna februarie.

C. L.