Cu ocazia sărbătorii Nașterii Sfintei Fecioare Maria, celebrată la 8 septembrie, copiii de la Centrul „Petrușca” din Tiraspol s-au adunat în biserica parohială pentru o binecuvântare odată cu începutul noului an școlar 2023-24. 
 
Parohul de Tiraspol, Pr. Piotr Kuszman, le-a urat bun venit copiilor în parohie, precum și tuturor colaboratorilor care lucrează la Centrul „Petrușca”, și le-a adresat un cuvânt de încurajare și îndemn la o mai mare implicare în anul școlar care urmează. 
 
În perioada de vară au fost organizate diverse inițiative pentru copii, inclusiv tabere pe malul Nistrului. Toate acestea datorită sprijinului „Caritas Moldova”, al comunității poloneze și al altor organizații care apreciază foarte mult munca depusă în acest centru. 
 
Centrul „Petrușca” este coordonat de congregația dehonienilor și de Parohia Tiraspol, îngrijindu-se de cei mai defavorizați copii, abordând dificultățile lor și oferind ajutor și familiilor lor. 
 
Spiritul centrului este acela de a le oferi iubirea potrivită pentru a-i ajuta să crească și să depășească suferința la care, din păcate, sunt supuși. 
 
Recunoștința întregii dieceze le este adresată coordonatorilor, pentru ceea ce fac de mai mulți ani cu iubire și respect pentru acești copii.

C. L.