La 18 octombrie 2024, un grup de copii din Republica Moldova a participat la campania de rugăciune organizată de Fundația Pontificală „Ajutor Bisericii în dificultate”.
 
Inițiativa intitulată „Un milion de copii recită Rozariul” a fost celebrată în Catedrala „Providența Divină”, dar și în alte parohii ale Diecezei. Scopul a fost acela de a-i educa pe cei mici în recitarea Sfântului Rozariu pentru a învăța să-și pună încrederea în Fecioara Maria pentru a interveni în sprijinul Bisericii și al tuturor celor care nu cunosc iubirea și pacea lui Cristos.
 
În Catedrală, un grup de copii adunați la după ore și conduși de părintele Gabriel Cochiorca, sora Gabriela și sora Ana, au recitat Sfântul Rozariu, precedați de o scurtă procesiune cu lumânări care au fost așezate în fața altarului în semn de devoțiune față de Fecioara Maria.
 
După cum indică Fundația Pontificală „Ajutorul Bisericii în Dificultate”, educarea copiilor în credință și rugăciune este fundamentală. Ei pot deveni surse de evanghelizare pentru alții, în timp ce rugăciunile lor, născute din inimi încrezătoare, atrag Duhul lui Dumnezeu în lume.
 
Misiunea fundației pontificale se bazează pe trei piloni: informare, rugăciune și caritate. Copiii sunt o țintă importantă a misiunii, iar rugăciunile lor sunt cele mai puternice, așa cum ne-a învățat Isus.
 
În pofida oboselii lor ușor de înțeles, deoarece erau la sfârșitul orelor, au participat cu bucurie și atenție la rugăciune, care a fost organizată în special pentru ei într-un mod foarte simplu.

C. L.