Toate parohiile au fost invitate să se roage împreună pe copii pentru misionarii din întreaga lume și pentru numeroasele misiuni ale Bisericii Catolice. Inițiativa a venit din partea Operelor Misionare Pontificale.
 
Pr. Daniel Medveș, responsabil pentru misiuni în Dieceza de Chișinău, i-a îndemnat pe toți parohii să se roage împreună cu copiii, iar sâmbătă, 23 mai, copiii din toate comunitățile au răspuns îndemnului, în ciuda restricțiilor impuse de condițiile de pandemie.
 
În comunitatea din Pretrovpavloca, Pr. Daniel a adunat copiii din zonă și s-a rugat cu ei în cadrul sfintei Liturghii. El le-a explicat copiilor despre importanța misiunilor în lume și mai ales a muncii intense realizate de misionari.
 
De asemenea, Pr. Daniel le-a explicat copiilor motivul pentru care celebrările au loc în aer liber, respectând distanța necesară, și acesta a fost la fel un motiv de rugăciune.
 
Dieceza de Chișinău întâmpină cu bucurie preoți din alte țări, cum ar fi Polonia, România și Italia, care au fost trimiși în calitate de misionari în Republica Moldova. Prin urmare, Republica Moldova este și ea un spațiu al misiunii și a evanghelizării.
 
C. L.