Respectând o tradiţie veche de 7 ani, în perioada 3-12 august a fost organizat campusul de vară pentru copii în satul Creţoaia. Activităţile din cadrul campusului au avut un dublu impact asupra celor 54 de participanţi (36 de copii şi 18 animatori): mai întâi de sensibilizare moral - religioasă prin actualizarea unei teme biblice „Pe urmele lui Moise”, dar şi creearea unui cadru de competiţie sănătoasă şi bună dispoziţie între copiii şi tinerii angrenaţi în acest eveniment.

 

Programul zilnic (8-15) a fost unul care „a făcut faţă” temperaturilor tropicale de peste 40 de grade, urmate de zile cu ploaie: mai întâi Sf. Liturghie şi rugăciunea de dimineaţă, micul dejun, prezentarea tematică zilnică (momente cheie din viaţa lui Moise, aplicate în viaţa noastră pentru a descoperi voinţa lui Dumnezeu), lucru pe grupuri asupra temei, jocuri libere, prânzul, laboratoare practice, concursuri şi jocuri compeţiţionale, gustare. Un lucru care ne-a bucurat în acest an a fost că nu s-au mai înregistrat „dezertări” pe durata campusului, şi nici şicane între grupurile implicate în competiţie; mai mult, toţi copiii au dat dovezi de altruism, răbdare şi implicare în activităţile zilnice.

 

De menţionat că şi anul acesta, dintre animatorii participanţi au făcut parte şi 9 tineri din Bologna, Italia, care, alături de tinerii din Creţoaia, şi sub comanda şefului campusului (parohul) au fost foarte activi în moderarea punctelor forte ale programului, asigurând şi în acest an succesul acestor activităţi estivale parohiale.

Campusul din acest an s-a încheiat după Sf. Liturghie de duminică, la care copii au prezentat rezultatele şi roadele activităţilor lor şi au primit premiile pe echipe.

Animatorii campusului