În perioada 29 iunie - 5 iulie, Parohia Crețoaia, la inițiativa pr. paroh Andrei și cu sprijinul a mai multor binefăcători a organizat la baza Dacia din orășelul turistic Vadul lui Vodă, campusul anual pentru ministranți și fiicele Sf. Fecioare Maria, copii care servesc alături de preot la altarul Sf. Liturghii și care doresc să fie cât mai aproape de Isus din Sf. Euharistie.

 

La acest moment au participat 14 ministranți, fiicele Mariei, și 3 animatori care s-au remarcat prin implicarea lor în viața Bisericii din Crețoaia, atât liturgică dar și educațională și socială. De remarcat condițiile excelente pe care le-am avut în această perioadă: o perioadă atât de lectură și explicarea bibliei condusă de sr. Antonina (am parcurs tot Vechiul Testament și o parte din Noul Testament), dar și diferite cateheze și dialoguri care ne-au făcut să simțim prezența lui Isus între noi.

 

Nu au lipsit din program, ba au fost din abundență momentele recreative fie prin excursii sau simpla bălăceală pe malul Nistrului. Împreună cu noi a fost prezentă și o grupă de copii a Federației Evreiești din Moldova, cu care am făcut multe prietenii și am ajuns la concluzia că suntem cu toții urmașii lui Avraam. Pr. Andrei a fost zilnic în mijlocul nostru, prezența lui aducând tuturor un entuziasm plin de glume și veselie generală (nu doar din cauza dulciurilor sau a înghețatei).

 

Mulțumim pentru această ocazie de recreere pr. Andrei, s. Tonia și mai ales tuturor binfăcătorilor care au făcut-o posibilă, și pentru care ne-am rugat în fiecare zi sf. Rozariu și Coroana Divinei Milostiviri.

 

 

 

 

 

Tanea K.