În ultima duminică din octombrie, comunitatea din Creţoaia a trăit o triplă sărbătoare: în prezenţa Episcopului Diecezei a fost deschis Anul Credinţei la nivel parohial, s-a celebrat Sf. Liturghie de mulţumire pentru roadele pământului, şi tot în cadru liturgic şi parohial sora Lucia Kwasniak din Congregaţia Slujitoarelor Sf. Fecioare Maria, Neprihănit Zămislită a sărbătorit 25 de ani de viaţă religioasă.

 

La Sf. Liturghie celebrată de Preasfinţitul Anton împreună cu Parohul, pr. Andrei Dăscălaşu a mai fost prezent şi Excelenţa sa Peter Canisius, ambasador plenipotenţiar al Ordinului Suveran de Malta în R. Moldova şi Kazahstan, care a dorit să cunoască viaţa acestei parohii.

 

La oferirea darurilor au fost aduse la altar Biblia, Catehismul Bisericii Catolice, Documentele Conciliului Vatican II, şi Scrisoarea apostolică a Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea. Porta fidei, dată în formă de motu proprio, cu care se convoacă Anul Credinţei; toate aceste documente vor rămâne pe parcursul acestui an pastoral în faţa altarului, nu doar simbolic, ci ca puncte de referinţă ale reflexiei comunitare asupra actului de credinţă.

 

La sfârşitul Sf. Liturghii, Episcopul a binecuvântat roadele pământului aduse în coşuri de fiecare familie; de asemenea, sr. Lucia a trasat câteva repere ale vocaţiei şi parcursului propriu de credinţă şi viaţă religioasă, iar pr. Andrei a prezentat opera pe care această congregaţie de surori (1225 de surori) o desfăşoară în lume şi în Dieceza noastră. După binecuvântarea solemnă a urmat vizionarea unui film despre Fericita sr. Celestina Faron, moartă în lagărul de concentrare Auschwitz, Protectoare a casei surorilor din Creţoaia.