În Duminica a XXX-a de peste an, comunitatea creștină din Crețoaia a marcat un eveniment care, în mod tradițional a devenit o sărbătoare importantă de toamnă a întregului sat: Duminica recunoștinței pentru darurile primite de la Dumnezeu în acest an (mai ales roadele câmpului) și Duminica Misiunilor.
 
Într-o atmosferă de familie, comunitatea din Crețoaia, atât catolici cât și ortodocși, aducând coșurile cu roade ale câmpului, au dorit să-i multumească lui Dumnezeu pentru recolta bună din acest an în cadrul Sf, Liturghii, plecând apoi cu convingerea că recunoștința nu e doar o obligație a sufletului îndatorat, dar un îndemn la slujirea celorlalți, mai săraci, mai uitați, mai dezorientați, mai lipsiți de cele necesare unui trai decent. S-a împletit bine astfel tematica recunoștinței cu tematica Zilei Misiunilor, căci recunoștința creștină deschide în mod indubitabil sufletul creștin spre mărturie, iar de aici spre misiune.
 
Ca în fiecare an, pr. Andrei invită un număr de persoane care activează în Dieceza de Chișinău (în special cu mandat misionar, sau din congregații cu specific misionar), pentru a da mărturie despre această deschidere evanghelică care, de multe ori îi scapă creștinului contemporan. Anul acesta au fost invitate trei surori din Congregația Surorilor Sf. Ioan Botezătorul care activează în Parohia Bălți pentru a da mărturie despre activitatea lor evanghelizatoare: sr. Maria Tolledo (Filipine), sr. Sophie Eleonore Ranarisoa (Madagascar) și sr. Marleine (Madagascar).
 
Mărturiile lor scurte, dar deschise și emoționante au fost asemenea unor chei potrivite pentru a deschide ochii și sufletele credincioșilor către importanța mărturiei creștine. Chiar și darurile aduse la altar au avut specific misionar: roade specifice fiecărui continent. Sf. Liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea roadelor câmpului aduse de credincioși în panere.