În Duminica Divinei Milostiviri (7 aprilie), în cadrul Sf. Liturghii solemne din biserica parohială din Creţoaia, a fost deschisă devoţiunea permanentă în cinstea Fer. Papa Ioan Paul al II -lea şi primirea relicviei sale de către comunitatea parohială în cadru liturgic. Încă în momentele introductive ale celebrării, dar mai ales în timpul omiliei, Parohul a detaliat semnificaţia sărbătorii din a doua duminică pascală, istoricul său şi personalitatea Sf. Faustina Kowalska în dinamica acestei devoţiuni, dar şi rolul profund pe care l-a avut Darul Milostivirii Divine în viaţa şi Pontificatul Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, el trecând la Domnul din această viaţă chiar în ajunul acestei sărbători, acesta fiind şi motivul inaugurării devoţiunii în cinstea Sfântului Papă în această Duminică.

Credincioşii au purtat la altar în timpul Ofertoriului relicvia conţinând o capsulă cu sângele Papei care va rămâne în biserica din Creţoaia; este un dar al Arhiepiscopiei de Cracovia pentru Parohia Creţoaia, prin intermediul pr. Stanislaw Cucharec care a activat 11 ani în Dieceza de Chişinău. După Sf. Liturghie a urmat ritualul devoţional specific, un scurt film despre viaţa Fericitului Papă Wojtila, şi sărutarea relicviei de către credincioşii care s-au rugat îndeosebi pentru întărirea în credinţă. Devoţiunea în cinstea Fer. Papă Wojtila va avea loc în fiecare vineri.

Trebuie menţionat faptul că actul devoţional în cinstea Fer. Papă, se încadrează în ciclul iniţiativelor promovate în cele trei decanate din dieceză de către Preasfinţitul Anton, de pelerinaj prin parohii a relicviilor Fer. Papă Ioan Paul al II –lea, spre întărirea în credinţă, iubire şi speranţă a poporului credincios.