Joi 26 mai, în solemnitatea Trupul și Sângele Domnului, Preasfințitul Anton a fost prezent în mijlocul comunității din Crețoaia unde a celebrat Sfânta Liturghie solemnă și a participat la procesiunea cu Preasfântul Sacrament în jurul bisericii. Atât în introducerea la Sf. Liturghie, cât și în predica sa, Preasfințitul a ținut să accentueze atât rolul minunat al preotului care este chemat să celebreze Euharestia, cât și darul neprețuit al acestui sacrament care formează comunitatea vie, Trupul lui Cristos.

 

 Imediat după Sf. Liturghie a urmat procesiunea cu Sf. Sacrament la cele trei altare amenajate în curtea bisericii, Sf. Liturghie solemnă terminându-se cu ultima binecuvântare euharistică în biserică, după care cu toții s-au îndreptat spre inaugurarea grădinițe nou-construite.

 

Trebuie menționat faptul că alături de Preasfințitul Anton și pr. paroh Andrei Dăscălașu,  au mai participat pr. Karl Balkenhol din Germania și pr. Vasilii Cohanovschi din Bălți.

 

De asemenea au mai fost prezenți ca oaspeți de seamă ambasadorul Poloniei la Chișinău, Artur Michalscki, dl. Fleiter Friedhelm, reprezentând Clubul Lions din Munstern ”Joham Conrad Schlau” (unul dintre donatorii acestui proiect), d-na Ina Pașcan, primar al comunei Țînțăreni, raionul Anenii Noi, comuna din care face parte și satul Crețoaia, ing. Constantin Cazanji executantul lucrării colaboratori ai Curiei.

 

Înaintea momentului inaugural de tăiere a panglicii, pr. Andrei Dăscălașu a dorit să puncteze un scurt istoric al acestui moment, diferitele formate prin care s-a dezvoltat, precum și al dificultăților și sperantelor legate de el;  părintele a adăugat  în cuvântul său că ”atâta vreme va trăi omul pe acest pământ, principala sa grijă și investiție va fi în copii”. După mulțumirile adresate Preasfințitului, donatorilor, brigăzii de construcții, părinților care s-au constituit într-o organizație de voluntari vie s-a procedat la tăierea panglicii inaugurale și sfințirea noii grădinițe.

 

Preasfințitul a mulțumit la rândul său tuturor celor implicați în dezvoltarea acestui proiect (reconstrucția a început cu 2 ani în urmă), donatorilor, părinților și constructorilor, precum și pr. Andrei și surorilor care activează în această parohie, numindu-i îngerii păzitori ai comunității și mai ales al poectelor sociale dezvoltate aici. Cuvinte de satisfacție și recunoștiință au ținut să aducă și ceilalți invitați la acest eveniment, dar mai ales părinții care văd activă Providența lui Dumnezeu realizată prin slujitorii săi.

 

Sărbătoarea a continuat cu un mic moment artistic (poezii și dansuri) organizat de cei 25 de copii care frecventează această grădiniță, urmat de o masă de comuniune fraternă.

 

Doamne, dă-le răsplată veșnică tuturor celor care fac bine în numele Tău!

A.D.