În cursul recentului colocviu al Mișcării Euharistice și Mariane (MEM) din Parohia Crețoaia, am rememorat cu toții momentele frumoase ale pelerinajului la Icoana Maicii Domnului  de la Cacica Romania)  (8-11 noiembrie) și reînnoirea adeziunii pe care am făcut-o cu această ocazie. O promisiune care rămâne mereu ferventă în inima noastră, și se înscrie în grila ”laboratoarelor pastorale” din recentul program pastoral diecezan, și o justifică prin entuziasmul celor care au aderat la ea: de a fi ancorați în Euharistie sub protecția Maicii Domnului.

 

Mișcarea parohială Euharistică și Mariană a fost constituită la data de 27 octombrie, pentru a revigora viața spirituală a parohiei și are 8 membri cu profesiune depusă și 12 aderenți. În constituție, printre altele, sunt prevăzute recitarea cât mai des a Sf. Rozariu atât particular cât și Rozariul Viu (în grup), adorația euharistică în fiecare joi cu sf. Rozariu meditat, rugăciuni specifice mișcării, spovada la 14 zile, întâlnirea grupului cu reflecții biblice, și pelerinaje.

Pelerinajul de la Cacica a fost și un moment de coeziune, cu atât mai mult cu cât l-am întâlnit pe pr. Stanislaw Cucharec, fost păstor al comunității, care ne-a și însoțit pe parcursul pelerinajului, la Cacica, Salina Cacica, Gura Humorului, Voroneț, Mănăstirea Humor. O mulțumire și domnului Gherwase Longher și celor de la Dom Polski pentru ospitalitate. Grupul a vizitat și Seminarul din Iași, al cărui rector, mons. Benone Farcaș a fost la rândul său păstor al comunității. O mulțumire specială părintelui formator Ionuț Imbrișcă care ne-a fost ghid.

În viața Mișcării (MEM) vor mai exista astfel de momente pentru a ne întări în credință, și speranță, toate învăluite în dragoste.

 

A.D.