Duminică 29 iulie, în Duminica înmulţirii pâinilor, după o pregătire intensivă de 4 luni (în ultimile 2 luni zilnică), doi mici ucenici ai lui Isus cu vârste de 8 şi 9 ani, au primit pentru prima dată Trupul şi Sângele său, aliment ceresc şi întăritor pentru drumul credinţei pe care îl vor parcurge în viaţă.

 

După ce cu o seară înainte au primit prima binecuvântare a preotului în Sacramentul Spovezii împreună cu părinţii lor, duminică, Marius şi Julia au răspuns cu multă convingere la întrebările preotului, arătând că doresc să-şi însuşească cât mai bine coordonatele misiunii încredinţate lor de Cristos din Sf. Euharistie: a face cunoscută tuturor iubirea lui Dumnezeu prin propria viaţă.

 

De aceea, cu atât au fost mai emoţionante momentele în care cei doi candidaţi au fost împărtăşiţi cu Sf. Trup şi Sânge al Domnului nostru Isus Cristos. La sfârşitul Sf. Liturghii cei doi copii au mulţumit preotului, cateheţilor şi familiilor care i-au însoţit pe acest drum minunat de a-l primi pe Cristos în inima lor nevinovată, şi au promis că vor continua pregătirea şi după „Săptămâna luminată”, un timp sfânt pentru ei, care vrea să prelungească bucuria primelor Sf. Împărtăşanii primite.