Sâmbătă 14 iunie, comunitatea din Creţoaia (catolici şi ortodocşi) au cerut intercesiunea Sf. Anton de Padova, sf. Minunilor, la Sf. Liturghie de hram. La acest hram al satului pe care sătenii de diferite confesiuni îl sărbătoresc împreună, la fel cum se întâmplă şi la hramul ortodox, au participat nu doar localnici dar şi pelerini din Chişinău, Bender şi Cahul. Deşi Sf. Liturghie de hram a coincis cu alte evenimente religioase (o căsătorie şi o înmormântare), biserica din Creţoaia a fost plină de închinători care au pus pe altarul de jertfă intenţiile proprii de rugăciune.

 

Sf. Liturghie a fost celebrată de 7 preoţi, prezidată de mons. Benone Farcaş, vicar general, alături de pr. paroh Andrei Dăscălaşu, provincialul Slujitorilor Cuvântului Divin, pr.Giannluca, preoţi din Stăuceni, Orhei, Chişinău, Bender (Tighina).

 

În predica sa, subliinind personalitatea Sf. Anton de Padova, mons. Benone a reamintit de forţa relaţională a cuvântului omenesc care poate construi, mântui sau dărâma. Sf. Liturghie s-a terminat cu devoţiunea în cinstea Sf. Anton de Padova şi binecuvântarea copiilor, dar şi un moment de bucurie la care au participat toţi cei prezenţi.